Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

sobota, 24 października 2015

Pikantne spaghetti dla zapracowanych

Żyjemy w takich czasach, że co niektórzy nie mają czasu na nic, prócz pracy. A w związku z tym i na przygotowanie posiłku jest go za mało. By nie iść na całkowitą łatwiznę i nie musieć kupować produktów "kubkowych" lub głęboko mrożonych i jeść ich non stop, proponuję zaopatrzyć się w kilka włoskich smakołyków w sieci Lidl i z nich przyrządzić szybkie, smaczne i przede wszystkim ciut ostrzejsze spaghetti. Przy dobrej organizacji wolnego czasu, zajmie nam to pół godziny- z ugotowaniem makaronu oczywiście :)


Składniki:

Dla dwóch osób:

250g makaronu spaghetti
1 płaska łyżka soli
1 łyżka oliwy

100g sosu pomidorowego z boczkiem wędzonym
2 łyżeczki pasty z papryczki chili z oliwą z oliwek
100g przecieru pomidorowego
sól do smaku
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek

ok 8 sztuk suszonych pomidorów
1 łyżeczka ziół do dań włoskich

ok 30g sera np parmezan lub Asiago Allevo


Sposób przygotowania:

Przed przygotowaniem sosu, gotujemy wodę na makaron z 1 płaską łyżką soli i łyżką oliwy z oliwek.
Na 3 łyżkach oliwy z oliwek smażymy posiekany drobno czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, sos pomidorowy z wędzonym boczkiem oraz pastą z papryczki chili. Doprawiamy solą i jeśli chcemy- pieprzem do smaku.  Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem i już na talerzu posypujemy porcję startym na małych oczkach serem. 



 Wszystkie produkty możecie zakupić w sieci sklepów Lidl, podczas włoskiego tygodnia, który już niebawem się kończy. 




1 komentarz:

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)