Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 22 lipca 2016

Makaron z jagodami i białym serem

Uwielbiam jagody, więc jak tylko rozpoczyna się na nie sezon, to jem ile mogę ;) I pewnie jadłabym więcej, gdyby rosły gdzieś w pobliżu i mogłabym sama nazbierać, a tak... trzeba iść na ryneczek i zapłacić :) 
Jako że zapas makaronu Barilla już do mnie dotarł, to postanowiłam wykorzystać go na słodko. Właśnie z sosem jagodowym i białym serem. 
Przyznaję bez bicia, że do odrobinki, która została podchodziłam non stop... dopóki nie zobaczyłam dna :)



Składniki:

200g makaronu np. kokardki
100g jagód leśnych
100ml jogurtu naturalnego
50g białego sera
2 łyżeczki cukru kryształu


Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Jagody miksujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i łączymy z odcedzonymi kokardkami. Nakładamy porcję na talerz, posypujemy rozkruszonym białym serem i posypujemy cukrem. Dodatkowo posypujemy kilkoma jagodami. 




6 komentarzy:

  1. Świetny obiad i dobry pomysł na deser :) dziś u mnie dzień miss fitness wiec się podzielę linkiem do fajnych przepisów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smerfnie :) ja na szczęście mam możliwość nazbierać sobie osobiście jagód :) i to będę czynić w ramach weekendowego relaksu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smacznie wygląda :) Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz:) Bardzo mnie on cieszy:)