Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

sobota, 9 lipca 2016

Sałatka szpinakowa

W szufladce lodówki zalegało mi trochę szpinaku, na którego kompletnie nie miałam już pomysłu. Postanowiłam wykorzystać go i przygotować sałatkę, która z dodatkami stanowiła samodzielny posiłek. 


Składniki:

100g świeżego szpinaku
1 filet z kurczaka
1/2 puszki kukurydzy
1 pomidor
1/2 awokado
30g płatków migdałów
2 łyżki sosu balsamicznego (Lidl Polska)
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki soli czosnkowej


Sposób przygotowania:

Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy liście. Kurczaka również myjemy i nacieramy solą, pieprzem oraz solą czosnkową. Pieczemy na rozgrzanym grillu elektrycznym. Kroimy na mniejsze części. Do szpinaku dodajemy przestudzone mięso, kukurydzę, pomidora pokrojonego w małe kawałki, drobno pokrojone awokado. Mieszamy z sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i posypujemy wierzch sałatki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)