Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 27 lipca 2016

Truskawkowa ice tea

Założę się, że spora część moich blogowych gości z przyjemnością zatopiłaby usta w tym napoju. Przy tak słonecznej pogodzie pić chce się ogromnie. Wiadomo- najlepiej wodę, ale jeśli tej nie lubimy w czystej postaci, to możemy ją lekko zmodyfikować i podać w towarzystwie mrożonej truskaweczki.



Składniki:

Do przygotowania ice tea potrzebujemy np. plastikowej foremki na lód
5 truskawek np. mrożonych
1 łyżeczkę miodu np. akacjowego
1 saszetka herbaty
kilka kropel soku z cytryny
kilka listków świeżej mięty
2-3 kwiaty lawendy
woda mineralna niegazowana


Sposób przygotowania:

W kostkarce do lodu umieszczamy posiekane drobno truskawki wymieszane z miętą i kwiatami lawendy. Na każdy kawałek dajemy po kropelce- dwie miodu W ok 130ml gorącej wody zaparzamy herbatę. Dodajemy sok z cytryny. Zalewamy przygotowaną herbatą owoce i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. 
Przed podaniem wyciągamy gotowe owoce z kostkarki, wrzucamy do szklanek i uzupełnimy niegazowaną wodą mineralną.  




2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz:) Bardzo mnie on cieszy:)