Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 23 listopada 2016

Black & White veggie coffee

Niedawno "zaliczyłam" swój pierwszy raz z mlekiem roślinnym domowej roboty. Tak mi się spodobało ich tworzenie, że do tej wyjątkowej kawy postanowiłam użyć jednego z nich. 
Zdrowa, bezkofeinowa i wegańska wersja Ice coffee, to coś co smakuje o każdej porze roku, ale jak wiadomo- latem najbardziej. 
Zapiszcie więc przepis, bo nigdy nie wiadomo kiedy się może przydać!



Składniki:

3 łyżeczki kawy zbożowej Inka z błonnikiem
ok 150ml wody
200ml mleka owsianego
3 kosteczki białej, wegańskiej czekolady


Sposób przygotowania:

Kawę zbożową zalewamy zagotowaną, odmierzoną ilością wody, a następnie przelewamy do pojemnika na kostki (powinno wyjść ok 10-12sztuk). Studzimy, a następnie przekładamy do zamrażarki na kilka godzin. Mleko owsiane podgrzewamy z kostkami czekolady, do jej rozpuszczenia, a następnie zalewamy przełożone do szklanki kostki kawy. Podajemy od razu.  



10 komentarzy:

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)