Śmiało możecie te placuszki przygotować także na obiad, zwłaszcza jeśli Twoim domownikom nie przeszkadzają owoce!
1 jajko
250g ciepłego mleka
1 duża łyżka cukru z prawdziwą wanilią
200g mąki tortowej
Szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200g borówki amerykańskiej
Olej Kujawski 3 ziarna do smażenia
Sposób przygotowania:
Żółtko, cukier oraz mleko miksujemy, stopniowo dodajemy przesiane suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia), a na końcu pianę ubitą z białka ze szczyptą soli. Ciasto delikatnie mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką. Łączymy z borówkami, smażymy na odrobinie oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.