Mam dla Was surówkę :) Pyszną, ze świeżych warzyw, idealną do obiadu. A ile witamin! Równie dobrze możecie zamiast śmietany użyć oleju, ale to już nie będzie to samo... :)
Składniki:
1 mała główka białej kapusty
1 mała główka czerwonej kapusty
1 jabłko
1 duża marchewka
1 mały por
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ja użyłam elektrycznej tarki. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
1 mała główka białej kapusty
1 mała główka czerwonej kapusty
1 jabłko
1 duża marchewka
1 mały por
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ja użyłam elektrycznej tarki. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ślicznie dziękuję Pani Eli za przetestowanie surówki i podzielenie się opinią! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń