Żyjemy w takich czasach, że co niektórzy nie mają czasu na nic, prócz pracy. A w związku z tym i na przygotowanie posiłku jest go za mało. By nie iść na całkowitą łatwiznę i nie musieć kupować produktów "kubkowych" lub głęboko mrożonych i jeść ich non stop, proponuję zaopatrzyć się w kilka włoskich smakołyków w sieci Lidl i z nich przyrządzić szybkie, smaczne i przede wszystkim ciut ostrzejsze spaghetti. Przy dobrej organizacji wolnego czasu, zajmie nam to pół godziny- z ugotowaniem makaronu oczywiście :)
Składniki:
Dla dwóch osób:
250g makaronu spaghetti
1 płaska łyżka soli
1 łyżka oliwy
100g sosu pomidorowego z boczkiem wędzonym
2 łyżeczki pasty z papryczki chili z oliwą z oliwek
100g przecieru pomidorowego
sól do smaku
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
ok 8 sztuk suszonych pomidorów
1 łyżeczka ziół do dań włoskich
ok 30g sera np parmezan lub Asiago Allevo
Sposób przygotowania:
Przed przygotowaniem sosu, gotujemy wodę na makaron z 1 płaską łyżką soli i łyżką oliwy z oliwek.
Na 3 łyżkach oliwy z oliwek smażymy posiekany drobno czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, sos pomidorowy z wędzonym boczkiem oraz pastą z papryczki chili. Doprawiamy solą i jeśli chcemy- pieprzem do smaku. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem i już na talerzu posypujemy porcję startym na małych oczkach serem.
Wszystkie produkty możecie zakupić w sieci sklepów Lidl, podczas włoskiego tygodnia, który już niebawem się kończy.
Składniki:
Dla dwóch osób:
250g makaronu spaghetti
1 płaska łyżka soli
1 łyżka oliwy
100g sosu pomidorowego z boczkiem wędzonym
2 łyżeczki pasty z papryczki chili z oliwą z oliwek
100g przecieru pomidorowego
sól do smaku
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
ok 8 sztuk suszonych pomidorów
1 łyżeczka ziół do dań włoskich
ok 30g sera np parmezan lub Asiago Allevo
Sposób przygotowania:
Przed przygotowaniem sosu, gotujemy wodę na makaron z 1 płaską łyżką soli i łyżką oliwy z oliwek.
Na 3 łyżkach oliwy z oliwek smażymy posiekany drobno czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy, sos pomidorowy z wędzonym boczkiem oraz pastą z papryczki chili. Doprawiamy solą i jeśli chcemy- pieprzem do smaku. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem i już na talerzu posypujemy porcję startym na małych oczkach serem.
Wszystkie produkty możecie zakupić w sieci sklepów Lidl, podczas włoskiego tygodnia, który już niebawem się kończy.
takie spaghetti to ja rozumiem:)
OdpowiedzUsuń