Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 10 kwietnia 2015

Złociste fileciki

Kto nie lubi kotletów drobiowych? Bo ja uwielbiam, a takie to już w ogóle...

Może i nie są za zdrowe, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić, przynajmniej ja sobie pozwoliłam...


Składniki:

Dla dwóch osób:

2 filety z piersi kurczaka
ok 2 szklanki chipsów ziemniaczanych "zapałek"
sól, pieprz do smaku
1 jajko
2 łyżki mleka
ok 5 łyżek mąki
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Filety kroimy na dwie części, doprawiamy solą i pieprzem i rozbijamy na cieńsze kotlety. Jajko mieszamy z dwoma łyżkami mleka. Kawałki kurczaka najpierw obtaczamy w mące, a następnie moczymy w jajku i panierujemy w ziemniaczanych chipsach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, pilnując by się nie przypaliły. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z ulubioną sałatką.

 Efekt końcowy:

1 komentarz:

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)