Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 14 października 2015

Surówka z białej i czerwonej kapusty

Mam dla Was surówkę :) Pyszną, ze świeżych warzyw, idealną do obiadu. A ile witamin! Równie dobrze możecie zamiast śmietany użyć oleju, ale to już nie będzie to samo... :)



Składniki:

1 mała główka białej kapusty
1 mała główka czerwonej kapusty
1 jabłko
1 duża marchewka
1 mały por
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ja użyłam elektrycznej tarki. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  



1 komentarz:

  1. Ślicznie dziękuję Pani Eli za przetestowanie surówki i podzielenie się opinią! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)