Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 4 marca 2015

Nadziewane roladki schabowe

Nie wiem jak jest u Was, ale w moim domu czwartek był zazwyczaj dniem, gdzie na stole pojawiał się obiad typowo mięsny- tuż przed zbliżającym się postnym piątkiem. 

Dlatego dziś serwuję Wam takie oto schabowe roladki nadziewane serem, pieczarką i papryką. Duszone w warzywach są zdecydowanie zdrowszą wersją popularnego schabowego.  Może zagoszczą na Waszym stole w najbliższym czasie?


Składniki:

4 plastry schabu
4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
10 pieczarek
¼ papryki czerwonej
4 paluchy sera wędzonego
4 łyżki mąki
1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
sól, pieprz
nić spożywcza


Sposób przygotowania:

1. Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki, lekko solimy i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni.


 2. Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić.


 Efekt końcowy:


2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.