W porównaniu do mojego Męża- ja zawsze lubiłam połączenie mięsa z
owocami. Postanowiłam więc na grilla przygotować dla siebie porcję
kurczaka z suszonymi morelami.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
ok 8 suszonych moreli
sól, pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka oprószamy delikatnie solą i pieprzem, a następnie nacinamy w 3 miejscach po skosie. Suszone morele drobno siekamy i napełniamy nimi nacięcia. Pierś układamy na kawałku folii aluminiowej i polewamy oliwą z oliwek. Zawijamy sreberko i pozostawiamy na ok godzinę w lodówce. Pierś grillujemy najpierw przez ok 30 minut w folii, a następnie przekładamy na 10 minut na ruszt, oczywiście owocami do góry. Podajemy na ciepło.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
ok 8 suszonych moreli
sól, pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka oprószamy delikatnie solą i pieprzem, a następnie nacinamy w 3 miejscach po skosie. Suszone morele drobno siekamy i napełniamy nimi nacięcia. Pierś układamy na kawałku folii aluminiowej i polewamy oliwą z oliwek. Zawijamy sreberko i pozostawiamy na ok godzinę w lodówce. Pierś grillujemy najpierw przez ok 30 minut w folii, a następnie przekładamy na 10 minut na ruszt, oczywiście owocami do góry. Podajemy na ciepło.
Wpraszam się na kawał tego pysznego mięcha :)
OdpowiedzUsuńDelikatnie i przepysznie :)
OdpowiedzUsuń