Składników niewiele, a obiad mamy smaczny raz dwa 😉 Przy świątecznej gorączce też przecież zjeść coś trzeba, by mieć siłę "walczyć" dalej.
Dla siebie możecie bardziej doprawić, ja ze względu na Olka użyłam tylko trochę soli i pieprzu. Były bardzo delikatne, ale takie właśnie mu smakowały😏
Składniki na 8 sztuk:
600g mielonego, drobiowego mięsa
1 jajko
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki bułki tartej+ plus bułka do obtoczenia szaszłyków
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy do smażenia
Na owocową salsę:
1 melon
połowa granatu
Sposób przygotowania:
Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego np. z dodatkiem oleju z pestek dyni, jajkiem, natką pietruszki i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej formujemy szaszłyki, obtaczamy w bułce tartej i nabijamy na patyczek. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju z każdej strony. Podajemy od razu, na ciepło.
Dla siebie możecie bardziej doprawić, ja ze względu na Olka użyłam tylko trochę soli i pieprzu. Były bardzo delikatne, ale takie właśnie mu smakowały😏
Składniki na 8 sztuk:
600g mielonego, drobiowego mięsa
1 jajko
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki bułki tartej+ plus bułka do obtoczenia szaszłyków
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy do smażenia
Na owocową salsę:
1 melon
połowa granatu
Sposób przygotowania:
Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego np. z dodatkiem oleju z pestek dyni, jajkiem, natką pietruszki i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej formujemy szaszłyki, obtaczamy w bułce tartej i nabijamy na patyczek. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju z każdej strony. Podajemy od razu, na ciepło.
po takim obiadku żadne świąteczne wyzwania nie straszne :)
OdpowiedzUsuń