Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

sobota, 27 października 2018

Ciasteczka bananowo- owsiane

Kochani co robicie ze zbyt dojrzałymi banami? Ja ostatnio mam fazę na ciasteczka, nie zawsze takie jak te na zdjęciu, bo dodatki lądują różne, w zależności od zasobów ;) Nie dodaję żadnego cukru, nawet pod postacią miodu czy syropu. Dla mnie są i tak słodkie!



Składniki na ok 14 sztuk

3 dojrzałe banany
1 szklanka płatków owsianych górskich
1 szklanka płatków owsianych prażonych
6 kostek czekolady deserowej
2 garści płatków migdałów
2 garści żurawiny suszonej
½ szklanki pestek słonecznika

Sposób przygotowania:
 
Banany oraz czekoladę rozdrabniamy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę piekarnika nakładamy po łyżce masy, delikatnie spłaszczamy. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 18 minut. Po upieczeniu podważamy delikatnie nożem lub szpatułką, by w trakcie studzenia nie przywarły, ale musimy uważać, bo są bardzo miękkie.




3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. One są tak smaczne, że w każdym miejscu i o każdej porze będą idealne 😍 pozdrawiam 😘

      Usuń
  2. u mnie takie ciacha dość często goszczą :) wczoraj np były z amarantusem i słonecznikiem :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.