Składniki
na ok 14 sztuk
3 dojrzałe banany
1
szklanka płatków owsianych górskich
1
szklanka płatków owsianych prażonych
6
kostek czekolady deserowej
2
garści płatków migdałów
2
garści żurawiny suszonej
½
szklanki pestek słonecznika
Sposób
przygotowania:
Banany oraz czekoladę rozdrabniamy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę piekarnika nakładamy po łyżce masy, delikatnie spłaszczamy. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 18 minut. Po upieczeniu podważamy delikatnie nożem lub szpatułką, by w trakcie studzenia nie przywarły, ale musimy uważać, bo są bardzo miękkie.
Idealne na lunch na uczelnie :)
OdpowiedzUsuńOne są tak smaczne, że w każdym miejscu i o każdej porze będą idealne 😍 pozdrawiam 😘
Usuńu mnie takie ciacha dość często goszczą :) wczoraj np były z amarantusem i słonecznikiem :D
OdpowiedzUsuń