Efektowne, kolorowe i naprawdę smaczne. Możecie je śmiało przygotować dzień wcześniej, przykryć na noc folią spożywczą i wstawić do zimnego pomieszczenia lub lodówki, a na drugi dzień upiec w piekarniku. Łapcie przepis ;)
Składniki na 4 porcje:
2 duże filety z
kurczaka
120g startego sera
mozzarella
½ puszki czerwonej
fasoli
4 łyżki kukurydzy
2 garście świeżych
liści szpinaku
1 ząbek czosnku
½ świeżej
czerwonej papryki
Sól, pieprz do
smaku
Sposób przygotowania:
Filety myjemy i
osuszamy. Kroimy wzdłuż tak by uzyskać jednakowej wielkości kotlety i
delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem z obu strony i układamy na
wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Starty ser łączymy z przeciśniętym
przez praskę czosnkiem, fasolą, kukurydzą, pokrojoną w kosteczkę papryką oraz
drobno posiekanym szpinakiem. Dokładnie mieszamy i układamy po grubej warstwie
na każdym kotlecie. Wkładamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 25 minut.
Podajemy na ciepło z ziemniaczkami i sałatką.
Zapraszam do obserwowania mojego profilu na INSTAGRAMIE ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.