Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 30 września 2015

Brzoskwiniowe róże

Kiedyś natknęłam się w internecie na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłek. Stwierdziłam jednak, że skorzystam z leżących w domu brzoskwiń i to je właśnie przygotowałam w cieście francuskim.


Składniki:

Płat ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym z mlekiem żółtkiem i posypujemy cukrem z prawdziwą wanilią. Dzielimy wzdłuż szerszego boku na 10 części. 
Brzoskwinie myjemy, dzielimy na ćwiartki a następnie na cieniutkie plasterki. Układamy na każdym pasku ciasta francuskiego ok 6-7 plasterków, tak by jeden zachodził na drugi.  Ciasto zwijamy w rulon formując z plastrów brzoskwini kwiat. Przekładamy do papilotki i formy na muffinki. Pieczemy ok 30 minut w temp. 190st C. Posypujemy cukrem pudrem. 


 Jeżeli ktoś nie chce ze skórką, to owoce możemy wcześniej obrać :)


2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.