Pachnąca pomidorami, o gładkiej i kremowej konsystencji pasta do
pieczywa. Ze świeżymi warzywami i plastrem szynki smakuje rewelacyjnie,
ale i w "samotności" spełnia doskonale rolę "masła".
Składniki:
2 jajka
1 awokado
4 łyżki suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek. Przekładamy do misy blendera razem z obranym i pozbawionym pestki awokado oraz suszonymi pomidorami. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku pieprzem. Ze względu na słoność suszonych pomidorów pasta nie wymaga dodatkowej ilości soli (przynajmniej dla mnie).
Składniki:
2 jajka
1 awokado
4 łyżki suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek. Przekładamy do misy blendera razem z obranym i pozbawionym pestki awokado oraz suszonymi pomidorami. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku pieprzem. Ze względu na słoność suszonych pomidorów pasta nie wymaga dodatkowej ilości soli (przynajmniej dla mnie).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.