Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 14 września 2016

Mus owocowy

Już niedługo zacznę wprowadzać Adasiowi "słoiczki", dlatego już teraz szykuję się do boju i przygotowuję własne musy owocowe. Przyjdzie pora także na warzywne.


Składniki:

600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek
2 banany 

1 duża marchewka (2 mniejsze)
30ml wody



Sposób przygotowania:

Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do rozgotowania. Dokładnie miksujemy, by owoce połączyły się ze sobą i przekładamy do wyparzonych, suchych słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.



2 komentarze:

  1. i rewelacyjnie :) nie będzie maluch skazany na sklepowe chemiczne papki

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę że upychasz do słoiczków wszystko co się da...jak ja :)

    OdpowiedzUsuń

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)