Już niedługo zacznę wprowadzać Adasiowi "słoiczki", dlatego już teraz
szykuję się do boju i przygotowuję własne musy owocowe. Przyjdzie pora
także na warzywne.
Składniki:
600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek
2 banany
1 duża marchewka (2 mniejsze)
30ml wody
Sposób przygotowania:
Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do rozgotowania. Dokładnie miksujemy, by owoce połączyły się ze sobą i przekładamy do wyparzonych, suchych słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Składniki:
600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek
2 banany
1 duża marchewka (2 mniejsze)
30ml wody
Sposób przygotowania:
Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do rozgotowania. Dokładnie miksujemy, by owoce połączyły się ze sobą i przekładamy do wyparzonych, suchych słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
i rewelacyjnie :) nie będzie maluch skazany na sklepowe chemiczne papki
OdpowiedzUsuńWidzę że upychasz do słoiczków wszystko co się da...jak ja :)
OdpowiedzUsuń