Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 14 lutego 2019

Jadalne tulipany

Kobieta, chyba każda bez wyjątku lubi dostać od czasu do czasu kwiaty. Moimi ulubionymi są tulipany o czym Pan Mąż wie i stara się, by właśnie nimi mnie uszczęśliwiać :)
Dziś z racji Walentynek mam więc pomysł jak możecie sobie umilić poranne śniadanie!
Wystarczy tak nie wiele, by zrobić takie cudeńka! 10 minut roboty, a mina Ukochanej- choć i Ukochanego przecież może być- bezcenna ;)


Składniki:

Kilkanaście małych pomidorków koktajlowych
1 serek typu Almette
1 ogórek szklarniowy (Dokładnie łupinki z niego)
Szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pomidorki nakłuwamy z jednej strony wykałaczką, tak, by na końcu bez problemu wsunąć „łodygę”. Z drugiej strony nacinamy pomidorki na krzyż- mniej więcej do połowy i delikatnie malutką łyżeczką lub jej końcem wyciągamy miąższ. Serek przekładamy do szprycy z założoną małą końcówką i napełniamy pomidorki do pełna. Od spodu wsuwamy szczypiorek. Ogórka obieramy i wycinamy nożykiem kształty przypominające liście. Całość możemy ułożyć bezpośrednio na talerzu lub tak jak ja, na papierze przypominającym w zupełności bukiet z kwiaciarni.

Smacznych i niezapomnianych Walentynek! 




2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.