Składniki
na ok 8 sztuk:
500g
mielonej szynki lub łopatki
6
pieczarek
1
duża cebula
1
łyżka masła
1
gałązka rozmarynu
1
gałązka tymianku
2
łyżki bułki tartej
Sól,
pieprz
200g
sera żółtego
Sposób
przygotowania:
Cebulę
drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Połowę przekładamy do mięsa, a do drugiej
połowy wkrawamy pieczarki, delikatnie solimy, dodajemy listki tymianku oraz
rozmarynu i podsmażamy do miękkości i odparowania całej wody.
Mięso mieszamy z cebulą, bułką tartą oraz solą i
pieprzem. Formujemy okrągłe kotleciki, układamy na blaszce wyłożonej papierem
do pieczenia i robimy wgłębienie. Nadziewamy przygotowanym farszem i posypujemy
startym serem. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez 30 minut.
Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.