Zupą szczawiową się już z Wami podzieliłam, ale gdzieś tam w notatkach zawieruszył się jeszcze sosik z dodatkiem tego łąkowego dobrodziejstwa natury.
Jako że uwielbiam sos czosnkowy, postanowiłam go troszkę zmodyfikować i przekonać się czy posmakuje równie mocno z dodatkiem posiekanego szczawiu. I posmakowało!
U nas był to dodatek do obiadu, ale śmiało można go użyć również na kanapki.
Składniki:
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
30 liści szczawiu
sól, pieprz i kilka kropel maggi do smaku
Sposób przygotowania:
Majonez z jogurtem łączymy tworząc kremowy sos. Dodajemy posiekane drobno liście szczawiu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie kilkoma kroplami przyprawy w płynie. Podajemy z mięsem, równie dobrze smakuje jako dodatek do pizzy.
Jako że uwielbiam sos czosnkowy, postanowiłam go troszkę zmodyfikować i przekonać się czy posmakuje równie mocno z dodatkiem posiekanego szczawiu. I posmakowało!
U nas był to dodatek do obiadu, ale śmiało można go użyć również na kanapki.
Składniki:
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
30 liści szczawiu
sól, pieprz i kilka kropel maggi do smaku
Sposób przygotowania:
Majonez z jogurtem łączymy tworząc kremowy sos. Dodajemy posiekane drobno liście szczawiu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie kilkoma kroplami przyprawy w płynie. Podajemy z mięsem, równie dobrze smakuje jako dodatek do pizzy.
Efekt końcowy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.