Czas na drugą zupkę, którą Wam obiecałam :)
Po raz pierwszy jadłam szparagi i stwierdzam, że w takim wydaniu mi smakowały, w innych będę jeszcze próbować. Póki co częstujcie się pyszną zupką i mówcie czy Wam smakuje?!
Po raz pierwszy jadłam szparagi i stwierdzam, że w takim wydaniu mi smakowały, w innych będę jeszcze próbować. Póki co częstujcie się pyszną zupką i mówcie czy Wam smakuje?!
Składniki:
Dla 4 osób:
2 litry delikatnego rosołu drobiowego
1 pęczek białych szparag
10 średniej wielkości pieczarek
2 ziemniaki
1 średnia cebula biała
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
pęczek pietruszki
Dodatkowo:
2 szklanki grzanek
2 łyżki margaryny
2 litry delikatnego rosołu drobiowego
1 pęczek białych szparag
10 średniej wielkości pieczarek
2 ziemniaki
1 średnia cebula biała
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
pęczek pietruszki
Dodatkowo:
2 szklanki grzanek
2 łyżki margaryny
Sposób przygotowania:
Szparagi obieramy, odcinamy stwardniałe końcówki (ok 2-3cm) oraz główki
(3-4cm). Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do rosołku. Dodajemy
również pokrojone w kostkę ziemniaki oraz 8 umytych i pokrojonych na
cząstki pieczarek. Gotujemy ok 30 minut. Cebulę podsmażamy na 1 łyżce margaryny. Przyrumienioną dodajemy do
naszej zupy. Odbieramy kilka łyżek i mieszamy z jogurtem. Dodajemy do
reszty. Gotujemy jeszcze ok 10 minut. Na pozostałej margarynie smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki
pozostałe pieczarki. Gdy będą zrumienione dodajemy główki szparag i
opiekamy z każdej strony.
Zupę miksujemy na krem, nabieramy na talerze, a następnie dodajemy
posiekaną natkę pietruszki, przyrumienione kawałki pieczarek i szparag
oraz grzanki.
Efekt końcowy:
Pyszna zupka :) i piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu!
Usuń