1 opakowanie
ciasta francuskiego XXL
8 białych
kiełbasek
4 łyżki pikantnego
ketchupu
2 garście rukoli
Sposób
przygotowania:
Ciasto francuskie
rozwijamy, smarujemy ketchupem i posypujemy rukolą. Dzielimy wzdłuż krótszego
boku na 4 równe płaty. Na boku każdego układamy białe kiełbaski (u mnie
zmieściły się jedna nad drugą) i ciasno zwijamy. Końce ciasta zlepiamy ze sobą.
Kroimy na 1,5 centymetrowe krążki i nabijamy na leżąco na patyczek z delikatnym
odstępem pomiędzy jednym a drugim. Tak samo postępujemy z pozostałymi.
Przygotowane szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 20
minut. Podajemy z ulubionym sosem lub jako dodatek do zup.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.