Składniki na ok
150ml sosu:
1 łyżka tartego chrzanu
3 łyżki jogurtu
gęstego
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz do
smaku
Kilka kropelek
soku z cytryny
Sposób
przygotowania:
Chrzan- najlepiej
świeżo starty korzeń ale może być też taki ze słoiczka (jest delikatniejszy)
łączymy z pozostałymi składnikami: jogurtem i majonezem. Dokładnie mieszamy.
Dodajemy kilka kropel soku z cytryny, a następnie doprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Przygotowany sos przykrywamy lub zakręcamy w słoiczku i wstawiamy
przed podaniem na min. Godzinę do lodówki. W szczelnym pojemniczku możemy
przechowywać do 5 dni w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.