Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 1 maja 2015

Nadziany kurczak z grilla

Wraz z majem niektórzy zaczynają sezon grillowy. U mnie już dawno "po pierwszym razie" w tym roku, więc mogę się z Wami podzielić pomysłem na smacznego kurczaka z dodatkiem bazyliowego pesto i marynowanych pieczarek. Całość wspaniale uzupełnia mozzarella.
A więc bawcie się, grillujcie, odpoczywajcie i nie dajcie się choróbsku, które mnie nadal nie opuszcza...



Składniki:

2 piersi z kurczaka
2 łyżki zielonego pesto
10 malutkich marynowanych pieczarek
ok 5 dkg startego sera mozzarella
2 garści świeżej rukoli
kilka pomidorków koktajlowych
przyprawa do grilla Bella-Bis 

pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka nacieramy z jednej strony przyprawą, z drugiej posypujemy odrobiną pieprzu i rozbijamy przez folię na cienkie kotlety. Na tej stronie gdzie był pieprz smarujemy kotlety łyżką pesto. Na każdym kotlecie układamy po kawałku sera mozzarelli, a na nich układamy pieczarki. Całość posypujemy resztą startego na dużych oczkach sera. Zwijamy najpierw boki do środka, a następnie brzegi. Przekładamy na folię aluminiową (każdy kotlet na inny kawałek), posypujemy raz jeszcze odrobiną przyprawy do grilla i owijamy szczelnie folią. Przekładamy na ok godzinę do lodówki po czym pieczemy na rozpalonym grillu ok 25 minut w folii i 5 minut po wyciągnięciu z niej.


 Podajemy z rukolą i pomidorkami koktajlowymi lub wedle uznania i własnych zachcianek :)


Przyprawy można zakupić w sklepie internetowym producenta, zapraszam do zapoznania się z ofertą Bella-Bis


http://www.bellabis.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)