Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 19 sierpnia 2015

Owocowo jogurtowe śniadanie w słoiku

Dzisiaj coś prostego, ale smacznego. Połączenie owoców, jogurtu naturalnego, batonów musli oraz syropu z mięty. Śmiało można zakręcić i wziąć ze sobą do pracy. Skusicie się na takie śniadanie?


Składniki:

Na 3 porcje:

250ml jogurtu naturalnego gęstego
30ml syropu z mięty
10 śliwek
1/3 świeżego ananasa (ew. 1/2 puszki)
3 batony musli np domowe
ok 10dkg słodkich wiśni

Sposób przygotowania:

Owoce umyć i wydrylować. Jogurt połączyć z syropem miętowym. Batony musli pokruszyć na mniejsze części. W słoiku układamy warstwami najpierw połówki śliwek, odrobinę jogurtu, pokruszone batony musli, znowu kilka łyżek jogurtu, ananas pokrojony na kawałki, reszta jogurtu i wydrylowane wiśnie. Schładzamy w lodówce.


2 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda. Wypróbuję z pewnością, ale zamiast wiśni (już po sezonie) dam borówkę amerykańską.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i myślę że borówka sprawdzi się równie dobrze jak wiśnia :)

      Usuń

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)