Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 28 września 2016

Kanapkowa pasta z suszonymi pomidorami

Pachnąca pomidorami, o gładkiej i kremowej konsystencji pasta do pieczywa. Ze świeżymi warzywami i plastrem szynki smakuje rewelacyjnie, ale i w "samotności" spełnia doskonale rolę "masła".


Składniki:

 2 jajka
1 awokado
4 łyżki suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek. Przekładamy do misy blendera razem z obranym i pozbawionym pestki awokado oraz suszonymi pomidorami. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku pieprzem. Ze względu na słoność suszonych pomidorów pasta nie wymaga dodatkowej ilości soli (przynajmniej dla mnie).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz:) Bardzo mnie on cieszy:)