Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 31 grudnia 2014

Sałatka z kurczakiem, tortellini i czerwoną fasolą

Połączenie kilku podstawowych składników przyczyniło się do powstania smacznej sałatki świątecznej. 



Składniki:

2 piersi z kurczaka
1 opakowanie tortellini z szynką prosciutto
1 opakowanie groszku konserwowego np. Jamar
1 opakowanie kukurydzy konserwowej np. Jamar
1 opakowanie czerwonej fasoli np. Jamar
4 jajka
ok 6 łyżek majonezu
sól, pieprz do smaku

Ponadto:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka przyprawy gyros


Sposób wykonania:

1. Mięso oczyszczamy, kroimy na małą kostkę i smażymy z przyprawą gyros na oliwie, do uzyskania złotego koloru. Jajka gotujemy na twardo ok 12 minut. Studzimy i obieramy. Tortellini wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy do miękkości, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do wystudzenia.
2. Groszek, kukurydzę i fasolę przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Łączymy z kurczakiem, jajkami pokrojonymi w kostkę oraz tortellini. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku. 

2 komentarze:

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)