Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 3 grudnia 2014

Wigilijna kapusta z grzybami

Święta już tuż tuż, więc dla tych, którzy mają w planach przygotować jakieś danie wigilijne, a niekoniecznie wiedzą jak się za nie zabrać ja polecam tę kapustkę. Prosto, smacznie, tradycyjnie:)


Składniki:

1 kg kiszonej kapusty
30 dkg grzybów leśnych suszonych (podgrzybki, kozaki)
1 cebula
3 liście laurowe
8 ziarenek ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

1. Grzyby zalewamy 1l. wody i gotujemy na małym ogniu ok. 1 godzinę. Jeśli potrzeba- dolewamy ponownie odrobinę wody. 


2. Kiszoną kapustę przekładamy do garnka, dodajemy grzyby z całym wywarem i dolewamy ok 1.5l wody. Dodajemy cebulę, ziele oraz liście laurowe. Kapustę gotujemy ok 1 godzinę, co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 


Efekt końcowy:

2 komentarze:

  1. Fajny przepis. Pdopromuj go na www.dompelenpomyslow.pl :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat na to jest teraz pora, szukam, a tu taki fajny przepis, dzięki

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.