Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

wtorek, 28 lipca 2015

Sałatka z kurczakiem i bakaliami

Polubiłam ostatnio takie lekkie posiłki. Sałatki nie są bardzo kaloryczne, ale zdecydowanie pożywne i mi spokojnie mogą zastąpić obiad (dwudaniowy zresztą). 

Jeśli i Wam wystarczają, to śmiało- częstujcie się :)


Składniki:

Na 1 porcję:
5 liści sałaty masłowej
1/2 fileta z kurczaka
2 łyżki jagód goji
2 łyżki orzechów ziemnych
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki słonecznika łuskanego
2 łyżki sezamu
2 łyżki kremu z octem balsamicznym o smaku pomarańczy

Dodatkowo:
1/3 łyżeczki kurkumy
1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżka oleju


Sposób przygotowania:

Kurczaka myjemy i kroimy w drobne kawałki. Smażymy do miękkości z dodatkiem kurkumy, przyprawy do kurczaka oraz sezamu i słonecznika. Studzimy. Umytą sałatę targamy na mniejsze kawałki. Dodajemy kurczaka, jagody goji, żurawinę oraz orzechy. Mieszamy z kremem balsamicznym.


1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.