Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 7 kwietnia 2016

Wiejska sałatka z sosem koperkowym

Dziś polecam Wam pyszną sałatkę warzywną z dodatkiem jajka i sosu koperkowego zamiast majonezu. Nie potrzeba wiele czasu by przygotować sobie taką porcję, więc tym bardziej zachęcam do wypróbowania. Co ważne- ser sałatkowy i sos nakładamy dopiero na talerzu, dzięki czemu nie zdąży się nam połączyć z wodą z warzyw. Pozostaną one dłużej chrupkie, a i smak będzie o niebo lepszy ;)


Składniki dla 5 osób:
1/2 główki sałaty lodowej
1 duży pomidor
1 średni ogórek świeży
1/2 małej puszki groszku konserwowego
4 jajka
4 rzodkiewki
1/2 opakowania sera sałatkowego półtłustego
1/2 małego opakowania jogurtu naturalnego gęstego
2 łyżki posiekanego drobno koperku
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Sałatę lodową drobno siekamy. Dodajemy pokrojony w półplasterki pomidor, ogórek oraz rzodkiewkę. Groszek odcedzamy i również dodajemy do sałatki. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Jajka dzielimy na ósemki. Jogurt naturalny łączymy z koperkiem. Nakładamy porcję na talerz, dodajemy ser oraz jajka i polewamy odrobiną sosu koperkowego.


Piękna porcelana zachodnich firm do kupienia w Galerii Cuda Świata, zapraszam!

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9261788
 

1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.