Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

poniedziałek, 25 maja 2015

Sos czosnkowowo- szczawiowy

Zupą szczawiową się już z Wami podzieliłam, ale gdzieś tam w notatkach zawieruszył się jeszcze sosik z dodatkiem tego łąkowego dobrodziejstwa natury. 
Jako że uwielbiam sos czosnkowy, postanowiłam go troszkę zmodyfikować i przekonać się czy posmakuje równie mocno z dodatkiem posiekanego szczawiu. I posmakowało!
U nas był to dodatek do obiadu, ale śmiało można go użyć również na kanapki. 


Składniki:

4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
30 liści szczawiu
sól, pieprz i kilka kropel maggi do smaku


Sposób przygotowania:

Majonez z jogurtem łączymy tworząc kremowy sos. Dodajemy posiekane drobno liście szczawiu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie kilkoma kroplami przyprawy w płynie. Podajemy z mięsem, równie dobrze smakuje jako dodatek do pizzy.

Efekt końcowy:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)