Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Sałatka z pierożkami ravioli

Dziś taka propozycja na szybką sałatkę, jeśli oczywiście lubicie te z dodatkiem majonezu :) 
Niedługo na dobre zacznie się sezon na wiosenne, zielone z dużą ilością warzyw, więc takie pójdą w odstawkę. Korzystajmy zatem teraz :)


Składniki:

140g pierożków ravioli np. z serem
1/2 małej puszki kukurydzy
1/2 małej puszki groszku konserwowego
250g szynki konserwowej
5 jajek na twardo
10 dużych marynowanych pieczarek
1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego
4 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu pikantnego
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne pierożki ravioli. Jogurt naturalny łączymy z ketchupem oraz majonezem, a następnie z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem.  


2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie zestawiania składników, u mnie zniknęłaby w okamgnieniu :) A tej wiosny, to chyba wszyscy się już nie możemy doczekać, na szczęście słoneczko nastraja optymistycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. smaczna sałatka ;) Wypróbuję na urodziny narzeczonego :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz:) Bardzo mnie on cieszy:)