Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

wtorek, 20 stycznia 2015

Wafel z galaretką

Wspomnienie dzieciństwa... Któż z Was ma podobne?!


Składniki:

Na 1 wafel kwadratowy:
1 margaryna
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 galaretka truskawkowa (lub inny smak)
1 szklanka kwaśnej śmietany


Sposób przygotowania:

1. Margarynę, cukier i cukier waniliowy roztopić, ale nie gotować. 


2. Do rozpuszczonej masy dodać galaretkę, wymieszać. 


3. Na końcu do powstałej masy dolewamy szklankę kwaśnej śmietany. Zdejmujemy z ognia i mieszamy jeszcze około minutę. Studzimy i jak krem zacznie gęstnieć- smarujemy wafla. 


Efekt końcowy:

3 komentarze:

  1. Ja zawsze jadłam z masą czekoladową, ale galaretka też brzmi dobrze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe wafelki :) Robiłam z kisielem ale z galaretką jeszcze nie :)

    OdpowiedzUsuń

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)