Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

piątek, 23 stycznia 2015

Szybka sałatka obiadowa z awokado

Mając w lodówce resztę kapusty pekińskiej, kilka rzodkiewek i pomidora można zrobić klasyczną sałatko- surówkę do obiadu. 
Mnie podkusiło dodać do niej awokado, które kupiłam i nie bardzo miałam na nie pomysł oraz aromatyczną czubrycę, którą otrzymałam w ramach współpracy od producenta przypraw Bella-bis. Do rybki smakowała idealnie, myślę że do mięska byłoby równie smacznie :)


Składniki:

Dla 2-3 osób:
1/2 małej główki kapusty pekińskiej
5 rzodkiewek
1 duży pomidor
1 awokado
1 łyżeczka czubrycy
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Awokado myjemy, przepoławiamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie miąższ do naszego naczynia na sałatkę. Rozdrabniamy go widelcem. Kapustę myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Targamy na małe kawałki i wrzucamy do naszej miski. Umytą rzodkiewkę kroimy na plasterki, pomidora zaś na małą kostkę. Wszystko razem mieszamy z dodatkiem czubrycy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!


Jeśli ktoś ma ochotę zapoznać się z ofertą sklepu internetowego producenta przypraw, to serdecznie zapraszam tutaj :) 
Duże ilości w wygodnych opakowaniach i przystępne ceny, warto skorzystać :)
http://www.bellabis.pl/rozwin/przyprawy_i_ziola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)