Soczysty kawałek łososia pieczony w piekarniku. Wyjątkowości dodają mu płatki migdałowe, którymi jest posypany. Podałam go z pieczonymi warzywami- marchewką, pietruszką i selerem.
Składniki:
Dla dwóch osób:
2 kawałki łososia (ok 150g każdy)
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki płatków migdałów
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Łososia delikatnie myjemy, usuwamy ości pęsetą i nacieramy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Gotowe kawałki układamy na folii aluminiowej i posypujemy płatkami migdałów. Szczelnie zamykamy sreberka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 20 minut. Po tym czasie otwieramy folię na ok 5 minut, by nadmiar wody wyparował. Podajemy na ciepło np z warzywnymi frytkami.
Składniki:
Dla dwóch osób:
2 kawałki łososia (ok 150g każdy)
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki płatków migdałów
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Łososia delikatnie myjemy, usuwamy ości pęsetą i nacieramy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Gotowe kawałki układamy na folii aluminiowej i posypujemy płatkami migdałów. Szczelnie zamykamy sreberka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 20 minut. Po tym czasie otwieramy folię na ok 5 minut, by nadmiar wody wyparował. Podajemy na ciepło np z warzywnymi frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.