Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

poniedziałek, 6 czerwca 2016

Roladka drobiowa ze szpinakiem

Gotowana roladka drobiowa ze szpinakiem to kolejna propozycja dla mamy karmiącej, choć oczywiście nie tylko. 
Jak dawniej nie przepadałam za szpinakiem, tak teraz jem go nadzwyczaj często, o czym będziecie się mieć okazję przekonać obserwując kolejne wpisy na bloga. 
Mam nadzieję, że na zdrowie mi to wyjdzie, a nie bokiem...


Składniki:

1 duża pierś z kurczaka
garść świeżych liści szpinaku
sól, pieprz do smaku
750 ml bulionu np warzywnego


Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy i rozbijamy na cienkiego kotleta. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Umyte i osuszone liście szpinaku układamy na mięsie i zwijamy w roladkę. Oplatamy nicią spożywczą i gotujemy w wywarze, na małym ogniu ok 40 minut.  


1 komentarz:

  1. Roladki wyglądają wyśmienicie. Doskonały pomysł na obiad. Z chęcią bym ich spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń

Twój komentarz jest niezwykle cenny! Wyraź swoją opinię i spraw, by zaufało mi więcej osób :)