Gotowana roladka drobiowa ze szpinakiem to kolejna propozycja dla mamy karmiącej, choć oczywiście nie tylko.
Jak dawniej nie przepadałam za szpinakiem, tak teraz jem go nadzwyczaj często, o czym będziecie się mieć okazję przekonać obserwując kolejne wpisy na bloga.
Mam nadzieję, że na zdrowie mi to wyjdzie, a nie bokiem...
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
garść świeżych liści szpinaku
sól, pieprz do smaku
750 ml bulionu np warzywnego
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy i rozbijamy na cienkiego kotleta. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Umyte i osuszone liście szpinaku układamy na mięsie i zwijamy w roladkę. Oplatamy nicią spożywczą i gotujemy w wywarze, na małym ogniu ok 40 minut.
Jak dawniej nie przepadałam za szpinakiem, tak teraz jem go nadzwyczaj często, o czym będziecie się mieć okazję przekonać obserwując kolejne wpisy na bloga.
Mam nadzieję, że na zdrowie mi to wyjdzie, a nie bokiem...
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
garść świeżych liści szpinaku
sól, pieprz do smaku
750 ml bulionu np warzywnego
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy i rozbijamy na cienkiego kotleta. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Umyte i osuszone liście szpinaku układamy na mięsie i zwijamy w roladkę. Oplatamy nicią spożywczą i gotujemy w wywarze, na małym ogniu ok 40 minut.
Roladki wyglądają wyśmienicie. Doskonały pomysł na obiad. Z chęcią bym ich spróbowała :)
OdpowiedzUsuń