Koktajl nie do picia, a do jedzenia łyżeczką. Smaczny, syty dzięki płatkom i zdecydowanie za szybko znikający z kieliszka ;)
Składniki:
Na dwa koktajle:
1 szklanka świeżych malin
1/2 szklanki borówki amerykańskiej
1 mały jogurt naturalny
1/2 szklanki płatków owsianych
listki mięty i owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
Oczyszczone malinki i borówki blendujemy na gładki mus. Na spód kieliszków dajemy po ok 4 łyżki, a następnie przysypujemy warstwą płatków. Ponownie dajemy ok 3 łyżki musu, naprzemiennie z jogurtem naturalnym- tworzymy coś na wzór pasiastej zebry. Pozostawiamy po kilka łyżek musu i po łyżeczce jogurtu, a na już ułożony koktajl ponownie wsypujemy płatki owsiane. Pozostawiony mus wylewamy na płatki, dajemy kleks jogurtu i wykałaczką tworzymy wzorek. Dekorujemy owocami i miętą. Schładzamy przed podaniem (choć nie jest to konieczne).
Składniki:
Na dwa koktajle:
1 szklanka świeżych malin
1/2 szklanki borówki amerykańskiej
1 mały jogurt naturalny
1/2 szklanki płatków owsianych
listki mięty i owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
Oczyszczone malinki i borówki blendujemy na gładki mus. Na spód kieliszków dajemy po ok 4 łyżki, a następnie przysypujemy warstwą płatków. Ponownie dajemy ok 3 łyżki musu, naprzemiennie z jogurtem naturalnym- tworzymy coś na wzór pasiastej zebry. Pozostawiamy po kilka łyżek musu i po łyżeczce jogurtu, a na już ułożony koktajl ponownie wsypujemy płatki owsiane. Pozostawiony mus wylewamy na płatki, dajemy kleks jogurtu i wykałaczką tworzymy wzorek. Dekorujemy owocami i miętą. Schładzamy przed podaniem (choć nie jest to konieczne).
Uwielbiam płatki owsiane także koniecznie muszę wypróbować Twoj przepis :D
OdpowiedzUsuń