Uwielbiam owsianki, ale zawsze z braku czasu nie poświęcam mu tyle uwagi ile bym chciała. Zjadam kanapkę i ma wystarczyć 😉
Ostatnio jednak, kiedy Adaś gorzej śpi, a ja ciągle czuwam i chodzę po kuchni nawet po nocy- przygotowałam nam na śniadanie takie owsianki.
Ojjjj... gdyby mi tak codziennie ktoś takie przyrządzał. Jadłabym smaczne, zdrowe i pełnowartościowe śniadania!
Składniki dla dwóch osób:
400ml mleka
6 łyżek płatków owsianych
3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
3 łyżki musli z bakaliami
2 łyżki rodzynek
2 łyżki jagód goji
2 łyżki dżemu cukiniowego domowego
2 łyżki dżemu z rokitnika
1 gruszka
2 łyżki orzechów laskowych
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Mleko rozdzielamy po połowie do dwóch małych rondelków, podgrzewamy i wsypujemy do jednego płatki owsiane, a do drugiego płatki jaglane. Gotujemy ok 3 minuty, Do płatków owsianych dodajemy musli. Wykładamy po odrobinie na spód słoiczków, zasypujemy rodzynkami, przykrywamy owsianką jaglaną, jagodami goji, dżemem cukiniowym domowym, ponownie owsianką, jaglanką, a na wierzch dajemy 100% dżem z rokitnika. Gruszkę obieramy, kroimy w większą kostkę i podpiekamy z miodem i posiekanymi orzechami laskowymi. Wykładamy na wierzch naszych słoiczkowych śniadań.
Ostatnio jednak, kiedy Adaś gorzej śpi, a ja ciągle czuwam i chodzę po kuchni nawet po nocy- przygotowałam nam na śniadanie takie owsianki.
Ojjjj... gdyby mi tak codziennie ktoś takie przyrządzał. Jadłabym smaczne, zdrowe i pełnowartościowe śniadania!
Składniki dla dwóch osób:
400ml mleka
6 łyżek płatków owsianych
3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
3 łyżki musli z bakaliami
2 łyżki rodzynek
2 łyżki jagód goji
2 łyżki dżemu cukiniowego domowego
2 łyżki dżemu z rokitnika
1 gruszka
2 łyżki orzechów laskowych
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Mleko rozdzielamy po połowie do dwóch małych rondelków, podgrzewamy i wsypujemy do jednego płatki owsiane, a do drugiego płatki jaglane. Gotujemy ok 3 minuty, Do płatków owsianych dodajemy musli. Wykładamy po odrobinie na spód słoiczków, zasypujemy rodzynkami, przykrywamy owsianką jaglaną, jagodami goji, dżemem cukiniowym domowym, ponownie owsianką, jaglanką, a na wierzch dajemy 100% dżem z rokitnika. Gruszkę obieramy, kroimy w większą kostkę i podpiekamy z miodem i posiekanymi orzechami laskowymi. Wykładamy na wierzch naszych słoiczkowych śniadań.
wyląda bajecznie to Twoje śniadanko :)
OdpowiedzUsuńCoś dobrego takie śniadanko w słoiczku :D
OdpowiedzUsuń