Dziś mam dla Was pomysł na kolejną surówkę. Nietypową, bo dodałam do niej gruszkę! Miałam kilka w domu i jakoś nie miał kto ich zjeść. Stwierdziłam, że to dobry sposób na to, by się nie zmarnowały. W surówce daje lekko słodkawy posmak, który z ostrzejszym porem i resztą składników doskonale się łączy. Mi surówka bardzo posmakowała, mam nadzieję, że wypróbujecie i Wam również przypadnie do gustu 😍
Składniki:
½ główki włoskiej kapusty (mniejsza główka)
1 duża marchewka
1 duża gruszka
1 duże jabłko
1 duży por
4 łyżki śmietany
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę obieramy z brzydkich liści i drobno szatkujemy. Na tarce o grubych oczkach ścieramy obraną gruszkę i jabłko. Pora kroimy w pół talarki. Wszystko razem mieszamy dodając śmietanę oraz przyprawy. Podajemy od razu.
Składniki:
½ główki włoskiej kapusty (mniejsza główka)
1 duża marchewka
1 duża gruszka
1 duże jabłko
1 duży por
4 łyżki śmietany
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę obieramy z brzydkich liści i drobno szatkujemy. Na tarce o grubych oczkach ścieramy obraną gruszkę i jabłko. Pora kroimy w pół talarki. Wszystko razem mieszamy dodając śmietanę oraz przyprawy. Podajemy od razu.
pomysłowa i jaka zdrowa;)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł z tą gruszką :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj zrobię, świetny pomysł.
OdpowiedzUsuń