Zwykły coleslaw z białej kapusty jest smaczny, ale ten z dodatkiem czerwonej jest dla mnie jednym z najsmaczniejszych odkryć w tym miesiącu :) Niby zwykła surówka, ale przyznam, że nawet jak robiłam podobne, to używałam kwaśnej śmietany. Nawet mi przez myśl nie przeszło, by dodać do niej majonez, który przecież tak uwielbiam!
Składniki:
200g białej kapusty
200g czerwonej kapusty
1 cebula
1 jabłko
1 duża marchewka
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania w
Tefal Companion:
Kapustę pokroić na
mniejsze części, jabłko, cebulę i marchewkę obrać i pokroić na kilka części. W
misie urządzenia zakładamy tarczę „C” do szatkowania i pokrywę. Ustawiamy
prędkość 12. Warzywa szatkujemy w ok. 1 minutę. Nasalamy i odstawiamy na pół
godziny. Po tym czasie zbędne soki odlewamy i dodajemy majonez. Mieszamy i
doprawiamy pieprzem oraz jeśli jeszcze potrzeba- solą.
Sposób przygotowania
tradycyjny:
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam surówki z czerwoną kapusta ;)
OdpowiedzUsuńz czerwoną jeszcze nie robiłam... :)
OdpowiedzUsuń