Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 20 sierpnia 2015

Delikatne roladki schabowe

Przy czwartku warto pomyśleć o czymś konkretnym na obiad. Moja propozycja to roladki schabowe z mieloną szynką i pieczarkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeszcze zdążycie je dziś przygotować, więc do dzieła :)


Składniki:

1 kg schabu bez przerostów
40 dkg mielonej szynki
4 pieczarki
sól, pieprz

rękaw do pieczenia


Sposób przygotowania:

Schab nacinamy tak, by zrobić z niego jeden długi płat. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami.
Roladkę zwijamy do środka wzdłuż szerszego boku. Mocno związujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa. Wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy temp. 170st C i pieczemy 2 godziny.  


Roladki na ciepło możemy pokroić w grubsze plastry od razu, jeśli natomiast chcemy pokroić roladki cieniej, jako dodatek do sałatek, najlepiej to zrobić już po przestudzeniu. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj znać, że ze mną jesteś! Zostaw komentarz :)