Młode ziemniaczki zazwyczaj są długo wyczekiwane i smakują wyśmienicie choćby z kubkiem kwaśnego mleka, ale nie zawsze są tak dobre, jakbyśmy tego chcieli. Znalazłam jednak na nie sposób :D Podgotowane ziemniaki marynuję niczym mięsko, a później do rękawa i do pieca! Posypane koperkiem smakują wtedy o niebo lepiej! Tak samo możemy postąpić z ziemniakami, które pozostały nam z wcześniejszego obiadu.
Składniki:
1 kg młodych ziemniaków
3 łyżki oleju smakowego z czosnkiem Kujawski
2 płaskie łyżki przyprawy do ziemniaków Bella- Bis
ok 15dkg pieczarek
pęczek koperku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, które zostały nam z dnia poprzedniego najlepiej odgrzać. By były smaczne, wystarczy przełożyć je do rękawa do pieczenia, skropić olejem smakowym z czosnkiem oraz oprószyć przyprawą do ziemniaków. Dodać umyte pieczarki. Zamknąć szczelnie rękaw i potrząsając dobrze wymieszać ze sobą składniki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok 30 minut. Po tym czasie rękaw nacinamy od góry i opiekamy ziemniaczki jeszcze 10 minut na górnej grillowej grzałce.
Składniki:
1 kg młodych ziemniaków
3 łyżki oleju smakowego z czosnkiem Kujawski
2 płaskie łyżki przyprawy do ziemniaków Bella- Bis
ok 15dkg pieczarek
pęczek koperku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, które zostały nam z dnia poprzedniego najlepiej odgrzać. By były smaczne, wystarczy przełożyć je do rękawa do pieczenia, skropić olejem smakowym z czosnkiem oraz oprószyć przyprawą do ziemniaków. Dodać umyte pieczarki. Zamknąć szczelnie rękaw i potrząsając dobrze wymieszać ze sobą składniki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok 30 minut. Po tym czasie rękaw nacinamy od góry i opiekamy ziemniaczki jeszcze 10 minut na górnej grillowej grzałce.
Przyprawę do ziemniaków możecie kupić w internetowym sklepie Bella-Bis, polecam!
Młode ziemniaki to prawdziwa pychotka a pieczone, mniam!
OdpowiedzUsuńZgadza się!
Usuń