Takie śniadanie chodziło za mną odkąd zobaczyłam filmik z tym pomysłem. Bodajże na fp Przyślij Przepis, ale pewności nie mam, bo tak dawno to było.
Awokado samo w sobie jest dla mnie takie nijakie, mdłe, bez smaku. Ewentualnie ja go nie wyczuwam. Ciekawa więc byłam połączenia z jajkiem, które- co tu dużo mówić- naprawdę lubię :) Oczywiście moja wersja jest nieco bardziej przyrumieniona, bo ja z tych, co to żółtko jednak musi być lekko ścięte. Mam nadzieję, że mnie za to nikt nie zlinczuje.. znam takim, co by mogli 😜
A Wy jesteście ciekawi jak smakuje takie śniadanie...? Zrób i podziel się opinią ze mną :)
Składniki dla dwóch osób:
1 dojrzałe, duże awokado
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Delikatnie solimy. W dziurach po pestce
układamy po plastrze szynki i wbijamy jajko. Doprawiamy je solą oraz pieprzem.
Wierzch posypujemy startym parmezanem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do
210⁰C, po 5 minutach zmieniamy temp. na 180⁰C i zapiekamy jajko przez ok 15-20
minut. Podajemy na ciepło.
Awokado samo w sobie jest dla mnie takie nijakie, mdłe, bez smaku. Ewentualnie ja go nie wyczuwam. Ciekawa więc byłam połączenia z jajkiem, które- co tu dużo mówić- naprawdę lubię :) Oczywiście moja wersja jest nieco bardziej przyrumieniona, bo ja z tych, co to żółtko jednak musi być lekko ścięte. Mam nadzieję, że mnie za to nikt nie zlinczuje.. znam takim, co by mogli 😜
A Wy jesteście ciekawi jak smakuje takie śniadanie...? Zrób i podziel się opinią ze mną :)
Składniki dla dwóch osób:
1 dojrzałe, duże awokado
2
plastry szynki
2
malutkie jajka
2
łyżki parmezanu tartego
Sól,
pieprz
Sposób
przygotowania:
pysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuń