Ktoś właśnie wstał i jest bardzo głodny? No to na pewno nie pogardzi takim omletem :)
Przygotowałam go jakiś czas temu i z przyjemnością powtórzę, bo był naprawdę smaczny. Pulchny, nie wysuszony i z tym dodatkiem buraków... Mniam!
Jeśli macie chwilkę wolnego przed pracą, to raz dwa, ubić jajka, posiekać resztę składników i wrzucić wszystko na patelnię. Przyjść za kilka minut po gotowe ;)
Składniki:
Przygotowałam go jakiś czas temu i z przyjemnością powtórzę, bo był naprawdę smaczny. Pulchny, nie wysuszony i z tym dodatkiem buraków... Mniam!
Jeśli macie chwilkę wolnego przed pracą, to raz dwa, ubić jajka, posiekać resztę składników i wrzucić wszystko na patelnię. Przyjść za kilka minut po gotowe ;)
Składniki:
3
jajka
1
łyżka masła (np. klarowanego)
Odrobina
soli i pieprzu
1
młody burak wraz z nacią
Garść
rukoli
Sposób
przygotowania:
Białka
oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem na pianę. Do sztywnej dodajemy żółtka i
miksujemy tylko do połączenia składników. Doprawiamy solą i pieprzem. Masło
przekładamy na patelnię, rozgrzewamy. Wlewamy masę jajeczną, posypujemy
obranym, drobno posiekanym burakiem oraz jego nacią. Przykrywamy i smażymy na
małym ogniu do przyrumienienia spodu i ścięcia wierzchu. Podajemy na ciepło z
odrobiną rukoli i pieczywem.
super pomysł z tą botwinką w omlecie :D
OdpowiedzUsuńW tym wydaniu jeszcze go nie próbowałam, a wygląda na przepyszny:)
OdpowiedzUsuńDziewczyny botwinki teraz pod dostatkiem więc polecam 😉
OdpowiedzUsuń