Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także na ciepło, jako przekąska do jogurtowych lub ziołowych dipów.
250g mięsa drobiowego z rosołu
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
1 małe jajko
70g parmezanu
2 łyżki oleju do zwilżania dłoni
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso drobiowe mielimy w maszynce razem z cebulą,
czosnkiem i marchewką. Mieszamy, a jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą oraz
pieprzem. Parmezan drobno ścieramy, najlepiej w młynku. Jajko rozbijamy i
łączymy z odrobiną przypraw- soli i pieprzu.
Z mięsa formujemy dłońmi malutkie kuleczki, mniej
więcej wielkości małego orzeszka włoskiego. Obtaczamy w jajku, a następnie w
parmezanie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do
piekarnika nagrzanego do 200⁰ na ok 15-20 minut. W
trakcie pieczenia kilka razy obracamy.
A już niebawem propozycja podania- właśnie z kremem ziemniaczanym w przepięknej porcelanie od WR Ceramika :) Bądźcie czujni!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.