250 g herbatników
350 ml
śmietanki słodkiej 30%
250 g serka mascarpone
3
szklanki płatków Kangus+ ok 1½ na wierzch
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
Sposób przygotowania:
Czekoladę białą oraz mleczną
roztapiamy w osobnych naczyniach w kąpieli wodnej. Studzimy.
200ml mocno schłodzonej śmietanki
ubijamy z mascarpone na najwyższych obrotach miksera. Powoli dodajemy płynną
białą czekoladę, a następnie 3 szklanki płatków. Mieszamy dokładnie.
Na wyłożoną folią spożywczą
blaszkę wykładamy pierwszą warstwę herbatników i krem z białą czekoladą.
Przykładamy ponownie herbatnikami.
Pozostałą śmietankę ubijamy na
sztywno. Powoli dodajemy mleczną czekoladę. Krem wykładamy na poprzednią warstwę
i posypujemy pozostałymi płatkami kangus. Przed podaniem chłodzimy min. kilka
godzin w lodówce.
Przyciski społecznościowe dostarczyły profilki.pl
Słodkie to jest, ale cholercia jakie pyszne! :D
OdpowiedzUsuń