1
kulka mozzarelli Galbani
3
pomidorki koktajlowe
Kilka
listków świeżej bazylii
3
łyżki oliwy z oliwek
1
łyżka orzeszków piniowych
Ewentualnie
sól i pieprz
Sposób
przygotowania:
Wydrążamy
środek mozzarelli tworząc z niej „miseczkę”. Na łyżce oliwy podsmażamy lekko
osoloną cukinię pokrojoną w kostkę, a gdy zmięknie dodajemy kawałki pomidora i
posiekaną bazylię. Jeśli lubimy ostrzejsze smaki- możemy dodać odrobinę
pieprzu. Całość przekładamy do mozzarelli i posypujemy uprażonymi na suchej
patelni orzeszkami piniowymi. Całość polewamy odrobiną oliwy i dekorujemy
świeżą bazylią. Podajemy z bagietką lub tostem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.