Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

czwartek, 30 sierpnia 2018

Nadziewana mozzarella

Dzisiejsza propozycja jest stricte śniadaniowa. Przynajmniej ja zjadłam ze smakiem właśnie na pierwsze śniadanie, kiedy w lodówce nic wiele nie zostało, a zakupy musiałam odłożyć na popołudniową porę. Nie jestem jakąś wielką fanką cukinii, bo jest dla mnie taka bez smaku, ale łączyć ją z innymi dodatkami bardzo lubię. Tutaj także się sprawdziła! Całość pomimo sporego kawałka mozzarelli była naprawdę lekka i naprawdę smaczna!



Składniki:


1 kulka mozzarelli Galbani
1 plaster cukinii
3 pomidorki koktajlowe
Kilka listków świeżej bazylii
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka orzeszków piniowych
Ewentualnie sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wydrążamy środek mozzarelli tworząc z niej „miseczkę”. Na łyżce oliwy podsmażamy lekko osoloną cukinię pokrojoną w kostkę, a gdy zmięknie dodajemy kawałki pomidora i posiekaną bazylię. Jeśli lubimy ostrzejsze smaki- możemy dodać odrobinę pieprzu. Całość przekładamy do mozzarelli i posypujemy uprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi. Całość polewamy odrobiną oliwy i dekorujemy świeżą bazylią. Podajemy z bagietką lub tostem. 

Włoska strona lata z Galbani



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.