W tym wydaniu, za sprawą aromatycznego sosu na bazie octu balsamicznego również zjadłam go z przyjemnością, tym bardziej, że pod ręką miałam też pyszną mozzarellę i pomidorki koktajlowe.
Kurcze, tak sobie teraz myślę, że gdyby człowiek codziennie jadł takie śniadania, to i zdrowszy by był... i mniej nerwowy, bo podobno melon leczy skołatane nerwy... Ale weź i jedz, jak w "osiedlowym" sklepie nadaremno szukać takich egzotycznych pozycji na półce...
1
melon miodowy
1
opakowanie sera mozzarella mini Galbani
Mix
żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
Sos
balsamiczny
2
łyżki pestek granatu (do dekoracji)
Bazylia
(do dekoracji)
Sposób
przygotowania:
Melona
przekrawamy na pół (wzdłuż) i wydrążamy najpierw pestki, a następnie łyżeczką
do owoców (lub metalową, półokrągłą miarką) wydrążamy owoce tworząc półkule. Do
owoców dodajemy odcedzone kulki mini mozzarelli oraz pokrojone pomidorki. Całość
przekładamy z powrotem do miseczek z melona i polewamy sosem balsamicznym, a
następnie dekorujemy pestkami granatu i bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)
Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.