Nie tylko dla wielbicieli słodyczy, ale dla wszystkich ceniących sobie smaczną i niedrogą kuchnię. Czemu więc "Kuchnia w czekoladzie"?
To właśnie ciemna i biała czekolada są dominującymi kolorami w moim królestwie, do którego Was zapraszam:)

środa, 22 sierpnia 2018

Sałatka arbuzowa z fetą i oliwkami

Spotykając się po raz pierwszy z tym połączeniem, prawie postukałam się w czoło. Jak można jeść arbuza z serem feta?! Zaryzykowałam i zdecydowanie potwierdzam, że się da. Nie ma sensu bać się nowych smaków, czasem warto się przełamać i spróbować czegoś zupełnie odmiennego, o czym nawet byśmy nie pomyśleli. 
Czemu właśnie teraz polecam tą sałatkę? Bo straszą mnie wszędzie w koło, że to ostatnie ciepłe dni, przynajmniej na wakacjach. Ja mam cały czas nadzieję, że to jakiś blef i że słońce jeszcze nie raz pozwoli się sobą nagrzać :)


 
Składniki:

ok ¼ arbuza
ok 80g greckiego sera Feta
1 limonka
Kilka czarnych oliwek
Drobne listki mięty
Ocet balsamiczny lub sos winegret do podania

Sposób przygotowania:

Schłodzonego arbuza dzielimy na plastry, a następnie wycinamy jednakowej wielkości kwadraciki. Łączymy z kostkami fety, kawałkami oliwek i miętą. Limonkę wyparzamy i dokładnie myjemy skórkę. Ścieramy zieloną część na tarle i posypujemy po wierzchu. Przed podaniem skrapiamy sosem winegret lub octem balsamicznyn. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz słowo od siebie, pamiętaj jednak, że wszelkie komentarze z linkami, lądują w spamie ;)

Pamiętaj także, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na publikację jego jak i Twojego Nicku na tej stronie.